WINBET ЗАЛОЗИ ОТ 7SPORT

България U15 с нов селекционер

България U15 с нов селекционер
25/01/2022 16:55

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе решение на свое заседание днес на позицията селекционер на националния отбор за момчета до 15 години да бъде назначен Калоян Георгиев.

 

До момента младият специалист работеше в школата на ЦСКА. Георгиев е и юноша на "червените". 

 

Ето всички решения от заседанието на Изпълкома на БФС:

 

"На първото си заседание за 2022 г. Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се запозна с развитието на проекта „Футболни федерации на бъдещето“ и разработването на стратегическа рамка за развитието на българския футбол на всички нива в краткосрочен и дългосрочен план. Членовете на ИК получиха информация за основните приоритети, заложени в стратегическата рамка, в това число организационно развитие, развитие и категоризация на клубовете, инфраструктурни проекти и развитие на футболни таланти от ранна възраст до елитния футбол.

 

Изпълкомът също така прие за сведение входираната в деловодството на БФС подписка за провеждане на Общо събрание на 18 март 2022 г. Още на 8 септември м.г. на свое заседание Изпълнителният комитет гласува решение за свикване на Конгрес на същата дата и с идентичен дневен ред, което е отразено в Търговския регистър на 14 септември 2021 г. Поканата и дневният ред на Общото събрание са общодостъпни и актуални.

 

Президентът Борислав Михайлов запозна колегите си и с кадровите промени, съобразени с новата административна структура на БФС, разработена заедно с УЕФА. Позицията директор „Стратегическо развитие“ се поема от дългогодишния отговорник за масовия футбол Андрей Петров, функцията заместник изпълнителен директор ще поеме Христо Запрянов, досегашен директор отдел „Маркетинг и комуникации“, дългогодишният председател на ЗС София Валентин Чакъров заема поста директор „Първенства и турнири“, а на негово място е назначен Петко Петков. Позицията Технически директор на БФС заема Георги Иванов.

 

Съдийската комисия към БФС също така има нов председател – знаменитият унгарски рефер от близкото минало Виктор Кашай, който ще е щатен служител на Българския футболен съюз и ще ръководи както работата на съдиите, така и на отговорниците за системата VAR.

 

Изпълнителният комитет одобри и разпределението на сумите по програмата „Солидарност“ на УЕФА за сезон 2020/2021 г., които ще достигнат до клубовете с месец по-рано от предвиденото. Всеки клуб от ППЛ ще получи по 40 хиляди евро, представителите на ВПЛ по 15 хиляди евро, а участниците в Трета лига – по 1210 евро.

Членовете на ИК бяха запознати и с разпределението и на втория транш от договора за телевизионните права, според който участниците в ППЛ ще разпределят помежду си сумата от 1 080 000 лева.

 

След като на предходното си заседание се запозна с отчета на селекционера на мъжкия национален отбор Ясен Петров за изминалата 2021 г., Изпълнителният комитет взе решение да упражни клаузата, според която договорът на Петров и екипа му се подновява за още 1 година.

 

Президентът Борислав Михайлов запозна членовете на ИК с финализирания договор за предстоящите приятелски срещи на мъжкия национален отбор през март, според който България ще гостува на домакина на предстоящото световно първенство Катар на 26 март и ще изиграе контрола със световния вицешампион Хърватия 3 дни по-късно отново в Доха.

 

На позицията селекционер на България U15 бе утвърден Калоян Георгиев."

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

Последни новини
Елитна U15, 27-и кръг, резултати и голмайстори (видео)
Видео от финала за Купа БФС при децата и награждаване на Национал
Национал спечели Купата на БФС при децата (2008)
Българин сред най-добрите за сезона в ЕМБЛ
Избраха домакин на финалите при баскетболистките U16, нови дати за Купата
Ирена Колева: Оценката ни за сезона е повече от задоволителна
Първенецът в Шампионска лига с интерес към Константин Костадинов
Елитна U17, 27-и кръг, резултати и голмайстори
Петър Кирев: Ние сме българи и никога няма да се откажем
Росен Маринов: Ще направим всичко възможно да излезем от групата
Betway